Navigáció
· Főoldal
· FAQ
· Bannereink
· Statisztika

· Szeretetszoba
· Írj Blogot

· Cikkek
· Galéria
· Fórum
· Letöltések
· Linkek
· Hírek

· Keresés
· Kapcsolat

Képek

CHAT-ek


SZERETET SZOBA
Csevegők:
Kik Csevegnek:


RÉGI CHAT
A régi chat csak megtekintésre van fent.

IndigóTeszt

Ha kíváncsi vagy, hogy Te is indigó vagy e, csináld meg az Indigó-teszteket!

KLIKK IDE!

Kiemelt

Ez Lehet Az IGAZSÁG?

Galaktikus Tündérmese

IDŐVONAL I.

IDŐVONAL II.

IDŐVONAL III.

A Dualitás Meghaladása

A Dimenzióugrás

A Hét Angyal Tanításai

Szerelem Több Életen Át?

A Halál Mint Születés

Szeretet És Gyógyítás

Éljétek Az Életeteket (Kryon)

A Harcosi Útról

Megszabadulás Az EGO-tól

Ki Az Igazi Isten?

Szíriusz Beavatás

Ezoterika, Titkos Tanok

DNS Változások

Auraszínek Jelentése

A Karma Definíciója

A Karma

Ki Vagyok ÉN?

A TITOK Meditáció

Legújabb cikkek
· Az Egység 12 Tanítás...
· A Grál Üzenet 2. rész
· A Grál Üzenet 1. rész
· SaLuSa Üzenetei, 20...
· Elkerülhetetlen Vált...
Indigó Gyerekek

Álmodó Írása - Indigó vagy nem indigó?

Az Indigó Gyerekek

Az Indigó Gyerekek II.

Az Indigó Gyerekek III.

A Kristály Gyerekek

A Szivárvány Gyerekek

A Gyémánt Gyerekek

Indigó és Kristály Gyerekek II.

Indigó és Kristály Gyerekek III.

Indigo, kristály meg fényküldött

Indigó Gyerekek Összefoglaló

Egy Indigó Önvallomása

Indigók - egy új dimenzió hírhozói ők?

Az Indigók Jellegzetes Tulajdonságai

Miben különböznek az indigók másoktól?

Az Indigókról

Kristály és Indigó gyermekek

Aprószentek - Indigók

kristálygyerekek és angyalok

Kristálygyerekek és a természet

Az indigó-kristály átalakulási krízis

Mit jelent Indigónak vagy Kristálynak lenni?

Az Indigó serdülők és tizenévesek

Rendszerromboló Indigók

A tudatosság fejlődésének úttörői

A Kristály béketeremtők útja

Az Új Gyerekek Üzenete

Indigógyerekek: nehéz állást foglalni

Hiperaktív vagy indigó?

Hiperaktív vagy indigó? II.

Mindent Az indigókról

Indigó a gyermekem!

Lélek-Rajz (Egy Indigótól)

Kis értekezés az Indigóságról

Indigó Esetek - Karsay István írása

Éden a Földön?

Indigó és Kristálygyerekek rejtélye

Indigó felnőtt vagy?

A Kék Csillag Gyerekek

Született zsenik

Indigó Téma - Szkeptikusan nézve

Indigók Szüleinek

Indigó és Kristály gyermekek szülei számára

Indigó és Kristály Gyermekek nevelése

Szerződéseitek Gyerekeitekkel

Túlélő csomag a problémás gyerek szüleinek

Szülő mint tanító

Blog
nbalazs
» 194. levél
nbalazs
» Emberré lenni...
harmony
» A "különleges" gy...
» Békés harcos - Pe...
nbalazs
» Hiszek a szeretet...
nbalazs
» 189. levél
» Elmélkedés Istenről.
nbalazs
» "szatyor"
nbalazs
» Az Ébresztőhívás
» Jézushoz vezető ú...
Online Statisztika
Online vendégek: 2
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 1259
Legújabb tag: An-na

Látogatók ma: 884
Online látogató: 2
Max. Onlinerekord: 16
Max. napi rekord: 6534
Látogatók tegnap: 1267
Látogatók a hónapban: 48871
Összes látogatók: 115346

Utolsó 24 órában: 
Utolsó Látogatók
Név: harmony
Csatlakozott: 06.06.07
7 hete
nbalazs Név: nbalazs
Csatlakozott: 24.03.10
319 hete
Név: pity
Csatlakozott: 18.10.07
320 hete
Sunca242 Név: Sunca242
Csatlakozott: 02.01.11
320 hete
Név: lersen
Csatlakozott: 07.12.07
321 hete
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Indigógyerek, Kristálygyerek Cikkek » Indigógyerekek: nehéz állást foglalni
Indigógyerekek: nehéz állást foglalni
Indigógyerekek: nehéz állást foglalni

Látszólag olyanok, mint a többiek, esetleg rendetlenebbek, szétszórtabbak, kezelhetetlenebbek is, de vannak, akik többet látnak bennük: furcsa gondolatokat, képességeket, színes aurát tulajdonítanak nekik, és ez alapján indigó- és kristálygyerekeknek nevezik őket. Különleges képességű lények lepték el a Földet, vagy megint egy sikeres címkézés tanúi vagyunk?

Egész kicsi volt még a lányom, mikor egyszer azt mondta, lehet, hogy valamikor régen ő volt az anyukám, én pedig az ő kislánya. De arra is emlékszem, mikor a fiam ötévesen három dimenzióban rajzolt, és két év múlva az iskolában a rajztanár azt mondta, ilyet ő még nem látott gyerektől. A tanórákon viszont nehezen összpontosított, kínozta az egy helyben ülés, izgett-mozgott. Vagy ott van az ismerősöm egyéves kislánya, aki járni sem tudott még, viszont összetett mondatokban beszélt. Különlegesek? Furcsák? Vagy csak gyerekek, akiket jobban figyelgetünk, mint anyáink és apáink minket?

Fegyelmezetlen vagy indigó?

Az ezoterikus felfogás szerint ők nagy valószínűséggel indigó- vagy kristálygyerekek, akiknek az energiamezőjében a kékes-lilás árnyalat dominál. Megfigyelték, hogy az elmúlt évtizedek nemzedékeire más-más auraszín volt a jellemző. A '40-es, '50-es évek szülötteire főként a vörös, a '60-as, '70-es évek babáira a narancs, a '80-as évek nemzedékeire a sárga. Bár Nancy Ann Tappe amerikai terapeuta már a ’70-es években felfedezte az addig sosem látott kék aurát, azt állítja, az elmúlt húsz év hozott nagy változást, mert ma minden ötödik baba indigószínű erőtérrel születik, sőt, újabban a több színben pompázó, pasztelles árnyalatú, opálosan ragyogó mező is megjelent - ez a kristálygyerekeké.

"Huszonöt éve vagyok a pályán, de csak nemrég hallottam a fogadóóráimon egy-két szülőtől ezeket a jelzőket. Kétségtelen, hogy más a gyerekanyag, mint a pályám elején, de szerintem csak nehezen kezelhetőbbek és problémásabbak, semmi több. Nem kell mindjárt nevet adni annak, ha a gyerek figyelemzavaros, túlmozgásos, vagy éppenséggel rosszul nevelt" - állítja Judit, egy vidéki általános iskola tanítónője. Markáns véleménye van arról - hiszen nap mint nap érzékeli -, hogy csupán az tükröződik a gyerekeken: rajtuk csattan minden. Egyre többen nőnek fel csonka családban, egyre kevesebb időt szánnak rájuk a szülők, mert egyre nagyobb a verseny a munkahelyeken az állások megtartásáért. Sokan közülük pár évesen már a számítógép billentyűit püfölik, a televízióból hihetetlen információáradat zúdul rájuk, és olyasmiket is láthatnak, amibe mi, felnőttek is belepirulunk. "Mindezek hatására egyáltalán nem csoda, ha a gyerekek tanulási nehézségekkel, magatartási és viselkedési zavarokkal kerülnek első osztályba. Szerintem akit régen fegyelmezetlen gyereknek hívtak, azt ma egyesek indigógyereknek nevezik. De a túl okosak vagy zsenik például mindig is nehezen kezelhető gyerekek voltak, és ez ma sincs másként" - összegez Judit.

Zsuzsa viszont meg van győződve róla, hogy a fia indigógyerek. Igaz, hogy a tanítónénik nem bírnak Ákossal, minden energiájukat leköti a vele való küzdelem, de azt elismerik, hogy rendkívüli képességekkel rendelkezik. Mert ha olyan hangulatban van, a legokosabbakat ő mondja, és olyan kérdéseket szegez a felnőtteknek, hogy mi is az az örökkévalóság, a világegyetem és ehhez hasonló, nagy kaliberű fogalmak. "Egyszer azt mesélte Ákos iskola után, hogy látott az egyik osztálytársa körül egy színes buborékot. Amikor pedig tavaly nyáron Velencében jártunk, felkiáltott, hogy ő már járt a Szent Márk téren, csak nagyon régen. Hiába panaszkodnak a magatartására, hogy képtelen a tanórákat végigülni, meg hogy agresszív a társaival, tudom, hogy azért van ez, mert ő más, mint a többiek. Ő indigógyerek" - véli az anya, aki egyre jobban beleássa magát a spirituális gyereknevelésbe. Mert már ilyen is van.

Ne tartsuk különcnek!

Az ezotéria szerint az utolsó két évtizedben azért születtek közénk ezek a gyerekek, mert ők fogják megmutatni a merev rendszerekbe ágyazódott társadalmaknak a fejlődést, például a kiutat az emberiséget sújtó globalizációs problémákból. Egyesek közülük villámgyorsan tanulnak, mások hiperaktivitással, koncentrációs nehézségekkel küzdhetnek, viszont állítólag olyan tudással jöttek a világra, amely könyvből nem tanulható. Nagyobb az önbizalmuk, de nehezen viselik a kötöttségeket. Hiperérzékenyek és kreatívak, átlátnak a hazugságokon. Félelem nélkül kimondják gondolataikat, ugyanakkor nehezebben illeszkednek be. Különös szokásaik lehetnek, ezért sokszor állnak konfliktusban a pedagógusokkal és társaikkal. Egyes auralátók szerint a különbség mérhető is: míg az átlagember rezgésszáma 250-300 ezerre tehető, addig ezeknek a gyerekeknek másfélmillió. A tengerentúlon MRI-vizsgálattal mutatták ki, hogy agyuk nagyobb aktivitást mutat társaikénál.

Mindenesetre azért még korai volna megváltóként tekinteni rájuk. "Nem teszünk jót azzal, ha megkülönböztetjük a gyerekeket, hogy rásütünk különböző bélyegeket. A pályám elején elkövettem azt a hibát, hogy két testvér közül az egyiknél rábólintottam az indigóságra az anyukánál. Attól fogva sokkal több gondot fordított rá, és több mindent el is nézett neki. A gyerek pedig állandó egoharcokat folytatott mindenkivel" - mondja Lipcsik Katalin holisztikus mentálhigiénikus, aki az arany középúton áll. Elismeri a jelenség létezését, de azt javasolja a szülőknek, hogy ettől még ne tartsák különcnek a gyereket, és ne ijedjenek meg a feltételezett különleges képességeitől. Ne a másságát éreztessék, csupán támogassák, és a személyiségéből adódó nehézségekre mutassanak hatékony megoldásokat. Azt tanácsolja, hogy műfigyelem helyett forduljanak felé őszinte kíváncsisággal, hogy ki tudjon teljesedni a későbbiekben.

Azt sem árt tudni, hogy a problémás gyerek még akkor sem mindig egyenlő az indigó- vagy kristálygyerekkel, ha el is fogadjuk ezeknek a kategóriáknak a létezését. "Mondják, hogy az indigók a meg nem értettségtől agresszívvé válhatnak. Tapasztalataim azonban azt mutatják, hogy nemcsak ez, hanem a kevés szülői figyelem is kihozhatja belőlük a támadó viselkedést. Természetes, hogy mások a mai gyerekek, mint az előző generációk, de ha a családban a szülők egyenrangú félként kezelik az indigókat és testvéreiket, boldog és harmonikusabb életvitelű emberré válhatnak" - vélekedik a szakember.

Ellenvéleményen

A téma összetettségét mutatja Ursinyi Julianna Ágnes író merőben ellentétes véleménye, aki A valódi jelentés című könyvében egyenesen azt állítja, hogy ezek a gyerekek betegek. Kifejti, hogy ilyen esetekben nem a hit, hanem a korai fejlesztés segíthet csak, hiszen ezeknek a gyerekeknek a figyelemközpontjuk sérült. Mindazért, hogy fejletlen idegrendszerrel születnek és élik végig életüket az indigónak nevezettek, a társadalmat és az anyákat teszi felelőssé: a társadalmat a feszített életritmusért, a nőket azért, mert nem tesznek meg mindent a magzatukért. Általánosítani azonban soha nem szerencsés.

Az orvostudomány sok esetben úgynevezett "figyelemhiányos hiperaktivitás rendellenességként" diagnosztizálja az érintett kisfiúkat és kislányokat, a parapszichológia viszont különleges életcélú csodagyermekekre tekint rájuk. A holisztikus pszichológia a harmadik utat képviseli. "Minden gyerek egyformán értékes és egyedi - mondja Lipcsik Katalin. - A holisztikus szemlélet sem gyógyszereket, sem kiemelt nevelési stratégiákat nem helyez előtérbe, hanem a megértést, a türelmet, az értékek felszínre segítését szorgalmazza. Mielőtt mi, szülők hiperaktivitással vagy bármi mással bélyegeznénk saját csemeténket, keressünk fel szakembert, aki életmódbeli tanácsokkal, természetes terápiákkal segíthet a családon, akár indigószínű az aurája, akár nem."

Már ha egyáltalán van neki - tennék hozzá nyilván a szkeptikusok. Ami azt illeti, tényleg nehéz állást foglalni a kérdésben, hiszen néhány feltételezett aurakép vagy beszámoló nem győzi meg maradéktalanul az embert, ahogy persze az sem, ha valaki egy vállrándítás, netán gúnyos vagy egyenesen gonosz mosoly kíséretében humbugnak nevezi az egészet. Amint Lipcsik Katalin is elmondta, minden gyerek különleges a maga módján, és ezért nem megbélyegezni kell őket, hanem segíteni, hogy azt tehessék, művelhessék, amiben a legjobbak, és ami nekik is a legjobb. Ehhez pedig az aurájuk színéről nem is kell feltétlenül tudni, ha van, ha nincs.

forrás: http://www.noilapozo.hu/
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Szent Geometria

Partner oldal

Kiemelt Linkek

 Dimenzió Üzenetek

 Eseményhorizont

Linkcsere Partnerek

 Szabadság Szárnyai

 Lélekvándor.hu

 EMF Kryon

 Star Trek Portál

 Fénysugarak Oldala

 Kristályintelligencia

 OrfeoSzínház

 Energiagyogyaszat

 kristalycentrum

 Adamus-Saint-Germain

 Shaumbra Oldal

 Hivatalos Kryon Oldal

 Espavo Oldal

 Istennotemplom.com

 Istenno.com

 Titkos Tudás Tárháza

 Emberangyalok Oldala

 Angyalemberek Oldala

 Beszélgetések Istennel

 Eseményhorizont

Indigó Linkek

 Indigo.eoldal

 Indigó Gyermekvilág

 Csillagszülött Oldal

 Indigok.hu

 Indigó Levelezőlista

 Indigokör

 Indigogyerekek.lap

Szavazás
Szereted a REND-et?

igen, nagyon szeretem!
igen, nagyon szeretem!
57% [4 Szavazat]

szükség van rá
szükség van rá
29% [2 Szavazat]

Rendmániás vagyok ;P
Rendmániás vagyok ;P
14% [1 Szavazat]

én a káoszt szeretem
én a káoszt szeretem
0% [0 Szavazat]

hm........................
hm........................
0% [0 Szavazat]

Szavazatok: 7
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 25/05/2011 23:20
Lezárult: 28/09/2017 16:38

Archívum
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

30-08-2011 23:10
Nem csukhatjuk be a szemünket, mintha minden ok lenne a világban. A rossz dolgokról is tudnunk kell. Mindenről ami minket érint...

30-08-2011 05:06
Niniveia írtam privát üzenetet neked itt a portálon.

28-08-2011 23:02
köszönöm, ötletek is jöhetnek, meg bármi! Egyenlőre még gondolkozom hogy is kezdjek hozzá...

28-08-2011 22:16
Szivesen segitek.

28-08-2011 20:59
Bárki aki motivációt érez hogy segítsen a felkerülő anyagok összegyűjtésében vagy esetleg írásában, az bátran írjon! A lényeg a Szeretet témája.

28-08-2011 20:25
Bár az biztos hogy nagy munka lesz....

28-08-2011 20:24
Kedves Niniveia! Elkezdtem az oldal átalakítását, egy olyan oldallá, amilyenné eredetileg kellett volna terveznem. Leszedem a sok cikket, meg ami nem idevaló. Szeretném teljesen átalakítani.

27-08-2011 22:59
A REND nem azt jelenti hogy minden olyan mint amilyennek ti elképzelitek... Az Isteni REND-nek helyre kell állnia!

12-08-2011 16:17
Szép napot kívánok mindenkinek! Már régen tettem be hasonló hozzászólást :-)

24-07-2011 12:47
Smile